top of page

Mijn avontuur als stagiaire pedagogisch medewerker

Hi allemaal,

Ik ben super enthousiast om mijn stage ervaring met jullie te delen in deze blog. Eerst zal ik mij zelf even voorstellen: mijn naam is Yossra el Ouasghiri 22 jaar oud en woonachtig in Rotterdam Noord. Stel je voor, ik, als pedagogisch medewerker in de kinderopvang, heb een geweldige tijd gehad tijdens mijn stageplek in een kinderopvang. In deze blog neem ik jullie mee in mijn avonturen, uitdagingen en waardevolle lessen die heb geleerd tijdens mijn laatste jaar. Dus laten we samen in deze rollercoaster duiken en genieten van mijn onvergetelijke stage ervaring!


Mijn taken en verantwoordelijkheden als pedagogisch medewerker stagiaire

Op mijn stage plek vond ik het belangrijk dat de kinderen een veilige en stimulerende omgeving hadden. Mijn taken als pedagogisch medewerker zijn, het plannen en uitvoeren van educatieve activiteiten, het observeren en bijhouden van de ontwikkeling van de kinderen en het bieden van emotionele ontwikkeling. Daarnaast ben ik ook verantwoordelijk voor het onderhouden van een goede communicatie met ouders en collega's. Het is een waardevolle ervaring waarin ik mijn passie voor het werken met kinderen kon uiten en hun groei en ontwikkeling kan ondersteunen.


Mijn doel en verwachtingen

Tijdens mijn stageperiode had ik een duidelijk doel voor ogen: een waardevolle ervaring opdoen en groeien als pedagogisch medewerker. Mijn verwachtingen waren hooggespannen, maar gelukkig werden ze overtroffen! In mijn blog wil ik mijn passie voor het vak en mijn enthousiasme voor mijn stagepek benadrukken. Door mijn persoonlijke ervaringen te delen en

mijn liefde voor het werk te tonen, hoop ik anderen te inspireren en te laten zien hoe geweldig het is om als pedagogisch medewerker in de kinderopvang te werken!


Leermomenten op mijn stageplek als pedagogisch medewerker

Tijdens mijn stage heb ik zoveel waardevolle leermomenten gehad! Een voorbeeld is toen ik voor het eerst een conflict moest oplossen tussen twee kinderen. Ik heb geleerd hoe belangrijk het is om rustig te blijven hoe moeilijk het soms ook is en beide partijen te laten uitpraten. Door goed te luisteren en begrip te tonen, kon ik hen helpen om tot een oplossing te komen en weer vreedzaam samen te spelen. Naast het oplossen van conflicten en geduldig zijn, heb ik ook geleerd hoe belangrijk het is om flexibel te zijn in mijn aanpak. Soms verliep een activiteit niet zoals gepland, maar in plaats van gefrustreerd te raken, leerde ik om snel aan te passen en nieuwe ideeën te bedenken om de kinderen te betrekken. Deze leermomenten hebben me geholpen om te groeien als pedagogisch medewerker en ik ben dankbaar voor de ervaringen die ik heb opgedaan tijdens mijn stageplek!


Uitdagingen

Als stagiaire in de kinderopvang tijdens mijn laatste jaar heb ik verschillende uitdagingen ervaren. Een specifieke anekdote die ik kan delen, is toen ik moest omgaan met een kind dat moeite had met afscheid nemen van zijn ouders. Ik heb geleerd om geduldig te zijn en creatieve manieren te vinden om het kind gerust te stellen. Deze ervaring heeft me laten zien hoe belangrijk het is om een veilige en ondersteunende omgeving te creëren voor kinderen. Het was een waardevolle les die ik in mijn blog wil delen.


Interactie met kinderen

Als pedagogisch medewerker in de kinderopvang heb ik zoveel waardevolle interacties gehad tijdens mijn stage. Een keer had ik een kind dat wat moeite had om zich aan te passen aan de opvang. Ik nam de tijd om met hem te praten, hem gerust te stellen en een vertrouwensband op te bouwen. Na verloop van tijd voelde hij zich steeds comfortabeler en begon hij met plezier deel te nemen aan de activiteiten. Het was geweldig om te zien hoe hij groeide en zich steeds meer op zijn gemak voelde in de opvang. Het zijn dit soort momenten die mijn stage zo waardevol maakten. Tijdens mijn stage in de kinderopvang had ik ook interacties waarbij ik kinderen hielp met het ontwikkelen van hun sociale vaardigheden. We deden bijvoorbeeld groepsspelletjes waarbij ze leerden samenwerken en communiceren. Het was geweldig om te zien hoe ze groeiden in hun vermogen om met anderen om te gaan.


Reflectie

Mijn stage ervaring in de kinderopvang was echt een Eye opener voor mij. Het heeft me geholpen om mijn passie voor het werken met kinderen te versterken en heeft me een beter inzicht gegeven in de pedagogisch praktijk. Deze stage heeft me ook geholpen om mijn carrière plannen vorm te geven, omdat ik nu zeker weet dat ik in de kinderopvang wil werken. Op persoonlijk vlak heeft de stage me veel zelfvertrouwen gegeven en heeft het me geholpen om mijn communicatie en leiderschapsvaardigheden verder te ontwikkelen. Ik ben zo dankbaar voor deze waardevolle ervaring! #stageervaring #kinderopvang #persoonlijkeontwikkeling


Afsluiting

Tijdens mijn stage in de kinderopvang heb ik zoveel geleerd en ben ik enorm gegroeid. Dankbaar voor de mensen op mijn stageplek die me veel hebben geleerd en goed hebben gesteund. Jullie hebben mijn stage onvergetelijk gemaakt en ik ben jullie eeuwig dankbaar. Het heeft me geholpen om mijn passie voor het werken met kinderen verder te ontwikkelen en mijn carrière plannen vorm te geven. Ik Ik ben trots op wat ik heb bereikt! #zelfontplooiing #dankbaarheid

23 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page