top of page

Leven met auto-immuunziektes


Hey hallo, ik ben Maureen van Maureen’s Thimble. Alweer 58 jaar en 30 jaar getrouwd met Ben. We hebben 2 dochters, waarvan de oudste autisme heeft. Van haar ben ik ook de ambulant begeleider. De jongste dochter studeert architectuur in TU Delft en woont zo ongeveer samen met vriend in Schiedam.


Na de mode-academie ben ik gaan werken in verschillende chique modezaken in Hilversum en Deventer en daarnaast nog kleine baantjes gehad die niets met mode en naaien te maken hadden. In 2007 uiteindelijk als zzper aan de slag gegaan met in eerste instantie naaiwerk. Heel veel verschillende opdrachten gehad, van historische kleding voor de Bataviawerf tot een prijswinnende herdenkingsjas met heel veel paspelzakjes…


Nadat de jongste 4 werd, ben ik weer gaan studeren. Iets heel anders, SPW-kinderopvang. Daarna in vele kinderopvangorganisaties in Lelystad en Almere gewerkt en in 2012 als nanny gestart bij een fijn gezin in Lelystad met een tweeling. Daar werk ik nu nog 10 uur per week.

In 2018 gestart met het ontwerpen en maken van gehaakte babyartikelen, zoals speenkoorden en rammelaars. Ook Pieter Konijn heb ik al 14x gemaakt. Begin 2023 begonnen met het ontwerpen en maken van tassen van oude jeans, upcycling. Nu al een stuk of 12 op voorraad en nog veel meer ideeën op stapel.


Helaas heb ik sinds een paar jaar verschillende auto-immuunziektes, waaronder fibromyalgie en Lichen Sclerose, waardoor ik geen grote opdrachten meer kan aannemen. Stress betekend namelijk pijn voor mij en alle activiteiten moet ik doseren. Ik kan maar 15 minuten stilstaan om aan de kniptafel stof te spelden en knippen. Daarna moet ik weer zittend werk doen. Als ik dat langer doe, heb ik 2 dagen pijn. Ook heb ik 2x kanker gehad, maar gelukkig na 2 operaties genezen.


Tegenwoordig neem ik niet alle alle opdrachten meer aan om minder pijn te houden en sta ik regelmatig op kleine en middelgrote markten, waar ik niet de hele dag hoef te staan. Zo hou ik het leuk voor mijzelf en anderen. Ik wandel veel, op de donderdag ga ik met mijn nordic walking groepje op stap bij mij in de buurt op de Noord-Veluwe. Ook fiets ik veel, vooral in de zomer, met mijn man. Hij met een antieke racefiets en ik met mn e-bike.


Neem vooral een kijken op mijn instagram @maureensthimble en als je vragen hebt mag je ze altijd aan mij stellen.


22 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page