top of page
  • Foto van schrijverCarola

Het terug vinden van mijn vrouwelijke energie

Vrouwelijke en mannelijke energie. We horen het tegenwoordig zoveel. De vrouwen hebben teveel mannelijke energie en de mannen hebben teveel vrouwelijke energie. En jeetjemineetje wat liep in hier in Nederland in mijn mannelijke energie zeg. Ik klus, ik zet het vuilnis buiten, ik draag de zware boodschappen, heb wat vechtpartijen achter de rug en ik voel me vrijwel altijd onveilig als ik buiten loop, vooral in het donker. Misschien komt het door de agressieve relaties en het stalken van mijn ex. Misschien komt het omdat ik altijd alles zelf moet doen als het gaat om verbouwingen in huis. Misschien komt het doordat ik ben opgevoed door een man. Of komt het toch door alle pesterijen op school? Hoe dan ook..


"Wat het verleden ook heeft geboden moet geen keten voor de toekomst zijn."


En dat is dan ook precies wat ik heb mogen loslaten in Korea. De harde mannelijk kant van mezelf, vooral tegen mezelf. Het eerste waar ik naartoe ben gegaan is het Seoul Yangnyeongsi Herb Medicine Museum. Deze werd opgericht om de geschiedenis en kennis van de traditionele Koreaanse geneeskunde te behouden en door te geven. Het museum bevindt zich tegenover de Seoul Yangnyeong-markt, één van de beroemdste markten voor oosterse medicijnen in Korea, waar ongeveer 70% van de oosterse geneeskunde van het land wordt gedistribueerd. Het museum verzamelt, beheert en bewaart veel artefacten en materialen om tentoon te stellen. Bezoekers kunnen alles zien, van de kruiden en planten die in de traditionele geneeskunde worden gebruikt tot antieke medische dossiers en gereedschappen. De toegang tot het museum is gratis. Hier ben ik dus begonnen met de voetenspa waarbij ik mijn voeten heerlijk in de buitenlucht in een badje heb gedaan. Ik heb daar traditionele kleding aangehad, een massage genomen op een massage bank en mijn handen en benen laten masseren in een machine. Nou als dat niet je vrouwelijke energie voeden is dan weet ik het ook niet meer.


De vrouwen in Korea waren allemaal best modern en netjes gekleed, de haartjes waren gedaan en vaak droegen zij make-up. Je zag ze vaak in de metro nog hun gezicht bij poederen of de man deed de haren van zijn vriendin nog even netjes. Want ja, heel eerlijk. Voor wat ik heb gezien waren de mannen best galant voor de vrouwen en beschermend. Zo zag ik regelmatig de man zijn vriendin aan de binnenkant laten lopen zodat hij aan de kant van de drukke weg liep en helaas is het waar dat de meeste mannen de spullen en zelfs de handtas van hun vriendin vasthouden. Persoonlijk vind ik dit iets te ver gaan. Verder waren er regelmatig winkeltjes te vinden het haarbanden, strikken en andere sieraden voor vrouwen. Zelfs in de metro stations kon je deze spullen krijgen. Duidelijk meer aanbod voor de vrouwen van voor de mannen. Ik merkte hoe ik zelf steeds meer in een ontspannen vibe belanden en meer me kon bewegen als vrouw. In plaats van de neus in de lucht, schouders naar achter en breed vooruit lopen merkte ik hoe ik steeds meer met me heupen begon te zwaaien en minder als een bange bambi hert om me heen aan het kijken was. Ik voelde de vrouwelijk energie steeds meer terug komen.


Ik heb daar met een aantal personen afgesproken, die ik via een internationale app (HelloTalk) had leren kennen en alle mannen die ik ontmoet heb waren stuk voor stuk galant en beleefd. Ze hielde de deur open, betaalde de rekening, waren vriendelijk en... liepen aan de drukke kant van de weg. Zelf houdt ik wel van een man die zich goed weet te kleden en er verzorgt uitziet. Nou, dat is hier voor de man vrij normaal en logisch. En natuurlijk heeft niet iedereen een goede kledingsmaak maar over het algemeen waren zowel de mannen als de vrouwen goed gekleed. Het schattigst vond ik denk ik wel de matchende outfits van de stelletjes. Ik weet het, voor de één is dit om te kotsen en de ander vind dit juist helemaal om bij weg te smelten. Zet mij maar in team twee neer. Ge-wel-dig! vind ik dat. Maar het gaat natuurlijk niet erom wat andere daar allemaal deden of dachten. Het ging vooral om mijn eigen reis en eigen innerwork.Dus was ik tot nu toe heb bereikt in Korea is het volhouden van mijn skinroutine, het dragen van verschillende traditionele jurken, het zien van erg modern en leuk geklede vrouwen die ook hun uiterlijk verzorging belangrijk vonden, ik zonder enige schaamte de toilet in ging om mijn make-up bij te werken, ik steeds meer met mijn heupen ging zwiepen en ik me steeds veiliger ging voelen in mijn omgeving. Poeh zeg, dat zijn nog al wat dingen. Dit klinkt als een wat meer ontspannen persoon en ook iets wat bij mij past. Want wat jullie nog niet weten is dat ik er juist van houdt om mij lekker vrouwelijk te kleden en het heerlijk vind om met hakken de deur uit te gaan. Maar het dagelijkse leven en werken met kinderen is er zo bij in geslopen dat ik deze dingen meer naar de achtergrond heb geduwd. En dat terwijl ik er juist zo een energie van krijg. Misschien merk je dat als moeder ook wel. Alles gaat voor behalve je uiterlijke verzorging. En dan maken we allemaal het excuus dat dit niet belangrijk is en de rest voor gaat. Maar dames, heel eerlijk... hoe fijn voelt die nieuwe jurk niet of een dagje wellness, of dat lippenstiftje op je schitterende lippen.


Ik heb op Chuseok (één van de grote feestdagen van Korea) een mooie oude Koreaanse kledingdracht aangehad. Ik heb hiermee door de straten van Korea gelopen en ook het paleis bezocht. Wat voelde ik me mooi en vrouwelijk. Maar tegelijkertijd stond het zweet me volledig op mijn rug en was het dragen van die 4 lagen kleding toch echt wel een vorm van sporten hoor. Maar dat mocht de pret niet bederven natuurlijk. In Korea deed ik elke dag mijn skincare routine, wat er in Nederland regelmatig werd overgeslagen en droeg ik elke dag make-up. Ik deed mijn haren netjes voordat ik de deur uit ging en dook af en toe een toilet in om even mijn lippen bij te werken. Had Korea echt dit effect op mij of is het iets wat ik zelf persoonlijk al in me had. Ik lees weleens van die berichten en uitspraken dat het de kracht van een echt man is om zijn vrouw haar in haar vrouwelijke kracht te laten staan. Maar is dit niet iets wat we zelf als vrouw ook moeten kunnen?


Heb ik dan echt een man nodig om deze persoon die ik in Korea ben vast te houden? Ik denk het niet. Ik ben nu twee weken terug en tot nu toe weet ik de routine voor mijn gezicht en make-up aardig vast te houden. en weet je wat...


Het voelt enorm lekker!!


Wel denk ik dat de omgeving van Korea mee heeft gespeeld in mijn gevoel van veiligheid. Ik heb natuurlijk gekozen voor een land dat op nummer 1 staat als het gaat om het veilig reizen voor de vrouw alleen. Zijn praktisch alle stratenverlicht en hangen en genoeg camera's om alles in de gaten te houden. En lopen er genoeg mensen vrijwillig als politie rond om alles in de gaten te houden. Zo rende ik meerdere malen per week om 01:00 AM, ik ben een nacht persoon, over de Cheonggyecheon stream terwijl ik hier in het donker liever niet de straat meer op ga. Dit was dan ook wel mijn favoriete plek om te wandelen of te rennen. Maar laten we er geen ideaal beeld van maken.Er zijn zat gebeurtenissen in Korea en er was dit jaar ook voor het eerst een steekpartij bij de metro van Seoul. Geweld en agressie vinden we helaas overal plaats maar dat onderdrukte niet mijn gevoel van veiligheid en rust. Ik heb me niet in het uitgaansleven van Seoul begeven omdat ik nu echt meer op zoek was naar mijn verloren zelf. En heel eerlijk, ik heb haar aardig terug gevonden.


Ik denk dat ik nu ook wel de combinatie van "ondernemer en vrouw" met elkaar weet te verbinden. Vaak zeggen ze dat harde zaken doen ook een mannen wereld is en weetje wat, er zijn maar weinig vrouwen die inderdaad in de keiharde zaken wereld stand weten te houden. We zijn niet allemaal Barbara Corcoran maar, we kunnen haar allemaal wel op onze eigen manier worden. Door slim te werken en mensen in te zetten op de plekken waar jij minder krachtig ben. En dat is helemaal oké. Ik weet dan ook dat ik bepaalde taken van mijn werk ga uitbesteden aan mannen die verstand hebben van deze zaken en hier krachtiger instaan. Maar wat ik ook weet is dat ik me wel kan verdiepen in het onderwerp om te begrijpen waarover het gaat. Dit deed ik in het verleden niet, te onzeker en daardoor deed ik zeker mijzelf te kort. "Ik begrijp het toch niet, ik kan het toch niet, dit is gewoon meer een mannen ding". Zinnen zoals deze zijn nu verleden tijd. Korea heeft mij dus opnieuw een stukje van mezelf terug gegeven maar ook meer helder wat ik in mijn toekomstige partner verwacht te krijgen. Ik hoop met deze blog ook jou vrouwelijk energie te hebben getriggerd en echt even na te denken waar jij als "vrouw" echt gelukkig van wordt. Gebruik de 8 stappen skincare, draag die mooie rok, loop op die hoge hakken naar je werkplek als jij je daardoor more confident voelt. Rock your feminine girl and let's conquer the world!!


Liefs Carola

12 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comentarios


bottom of page